Helmikuusta on taas vierähtänyt aikaa ja paljon on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Tuppaa vaan tämä bloggaaminen jäädä kun koko ajan on jossain treenaamassa jotakin lajia..

AGILITY:
Toivo
on kisannut kolmosissa ja plakkarissa on tällä hetkellä kolme nollatulosta, ensimmäinen maaliskuulta Kokkolasta ja kaksi viimeisintä Seinäjoen kisoista, joissa tuli tuplanolla!! Molemmat sijalla 2. ja Toivo sai myös ensimmäisen Hyppysertin! Näin lähti ensimmäinen valiokello käyntiin hesse_dance5.gif Ja nyt kun tuo tuplanolla tuli niin alkoi samalla Operaatio sm-nollat kasaan, vielä on aikaa kerätä niitä.

Onni on kisannut tämän vuoden aikana 10 kisaa, joista nollia on viisi, nollaprosentti siis 50%. Näistä tuplia on kaksi, viimeisimmät Ylistaron kisoista 10.3. Tällä hetkellä Onni on tauolla, viime vuonna vaivannut ontuminen on tullut takaisin Sad Nyt mennään fysioterapeutin, osteopaatin, hierojan ja vesijuoksun voimin toivottavasti kohti terveyttä.

Lempillä on kisoja tälle vuodelle vain 7, alkuvuosi pidettiin ihan tarkoituksella taukoa ja nytkin ollaan kisattu harvakseltaan. Nollia on tullut vain yksi mutta muuten on radat menneet hyvin ja joka radalla puomi menty kuten treenatessa Very Happy

TOKO:
Toivo korkkasi huhtikuussa tokossa voittajaluokan, vähän extempore-ilmoittautuminen ja reilu kuukausi aikaa treenata. Sinällään itse koe meni hyvin mutta kokeenomaisen treenin puute näkyi ja koiraan pitäisi saada paljon enemmän malttia, nyt palkkaamattomuus ja kierroksilla käynti näkyi (ja kuului!) ääntelynä ja rauhattomuutena. Malttia tuolla koiralla ei tosin muutenkaan hirveästi ole mutta kyllä sitä sille pystyy opettaa. Kaikki liikkeet itsessään meni hyvin, koira osaa mutta pisteitä ropisi hätäilyn ja ennakoinnin takia. Ainoa nolla tuli tunnarista, toi oikean mutta nosti väärää kapulaa. Tuloksena 207p. eli 3-tulos. Tästä on hyvä jatkaa kohti tokon sm-kisoja, mennään Lapuan koiraharrastajien joukkueeseen kisaamaan eli Kuopiossa kesäkuussa seuraava tokokoe!

Lempi on samaiseen sm-kokeeseen varakoirakkona voittajaluokkaan, toivottavasti varakoiraa ei tarvita kun ollaan treenattu niin vähän..

HAKU:
Onni
on päässyt hakutreeneihin nyt vain kaksi kertaa, ilmaisut on alettu ottaa irtorullilla kun kiintorullan kanssa se on nyt yli-innokas. Sinällään risteily on kunnossa viime vuodesta mutta ilmaisuja, tai lähinnä rullan kanssa toimintaa ja näyttöjä pitää vahvistaa.

JÄLKI:
Molemmat pojat on tehneet muutamat jäljet, Onni nyt menee varmuudella ja nostaa kepit varmuudella mutta Toivon kanssa on tehty pitempää ja mutkaisempaa jälkeä että tarkkuus vahvistuisi ja vauhti hidastuisi ja tämä on toiminut hyvin. Nyt sen kanssa jäljestys on jo mukavaa alun vetämiseen verrattuna kun liinaa piti köyttää käteen. Kepit nousee myös hyvin kun muutin palkkausta niin että en turhia häslää kepin kanssa vaan koira saa palkan heti kepin tuotuaan ja sitten saa samantien jatkaa. Sillä on kuitenkin niin kova into jäljelle ettei ne kepit ole se "juttu" sielä. Onnille toimi juuri sama, liiallinen palkkaus ja "hidastelu" koiran mielestä keppien palkkauksessa aiheutti sen että kepit alkoi jäädä metsään.

RAUNIOT:
Tämähän on yksinoikeudella Lempin laji, josta se tykkää hirveästi. Muutamat treenit on nyt takana ja talvella käytiin muutaman kerran rakennuksilla etsinnöissä, eipä tuota koiraa haitannut pimeät hallitkaan. Hyvin se raunioilla löytää piiloutuneet maalimiehet ja uskaltaa mennä lähes joka paikkaan, ainoastaan jotkut korkeat raput tmv tuottaa hankaluuksia mutta joka paikkaan on silti menty. Tottista ja kettistä pitäis treenata myös että voisi joskus käydä kokeilemassa koettakin.