Lauantain suunnattiin Onnin kanssa Kokkolaan, tai siis Lohtajalle, etsintäkokeeseen. Siinähän on lähes kaikki lajit samassa kokeessa ja ainut mitä on kunnolla treenattu on haku. Tarkkuusesineen etsintää on treenattu alle 20 kertaa, pudonneen esineen noutoa vielä vähemmän. Eikös se niin mee että lahjattomat treenaa ;) Mä vaan luotan Onniin niin paljon että kyllä se hommat hoitaa ja niinhän tuo tekikin :)

Ensimmäisenä oli jälki, alokasluokassa huimat 300m ja jana 20m. Janalta saatiin yksi miinuspiste, Onni ei ole noin lyhyttä janaa tehnyt varmaan ihan alkuaikojen jälkeen kertaakaan ja tuntui että oli hieman hämillään, pyöri ja tarkasteli paljon. Se kun on opetettu sille 50-60m janalle, nyt seisoin vielä lähetyspaikalla kun koira jo nappas jäljen. Mutta matkaan päästiin oikeaan suuntaan ja kaikki kepitkin löytyi. Jäljeltä siis 49p.

Seuraavana oli esineruutu. Onni teki tutut kiljumiset ja hypyt mua kohti ennen lähetystä ja myös perinteisen "lähetä uudestaan"- juttunsa, eli hyppäs metsän puolelle ja heti takaisin. No sitten kun metsään meni, löysi heti ja toi, hieman pureskeli. Ruudusta 28p eli kaksi pinnaa pois tuosta pureskelusta ja alun sählingistä.

Sitten oli pudonneen esineen nouto. Tässähän koira seuraa vierellä, kävellään ensin 50m, pudotetaan esine (mulla iso toppakinnas) koiran näkemättä, jatketaan kävelyä 50m, käännytään ja lähetetään koira hakemaan esine. Ekalla käskyllä ei mennyt, tuijotti vaan mua mutta toisella lähti hyvin ja haki. Tästä 18p eli pari pistettä pois tuplakäskystä.

Tämän jälkeen tarkkuusesine. Eli 3x3m tallatulta alueelta koiran pitää etsiä pieni esine, kolikko tmv. Onnilla meni tähän ehkä puoli minuuttia, esine oli hieman 2€ kolikkoa suurempi metallikolikko. Esine oli hieman sammaleen sisässä joten Onnin sitä ottaessa suu oli täynnä sammalta, pudotti esineen ja sylki sammaleet pois, otti esineen uudelleen ja toi. Tästä pudottamisesta -2p eli tästäkin 18p.

Viimeisenä maastolajina oli haku. 100m keskilinja ja 2 maalimiestä pitäisi löytää. Onni teki tosi hyvät risteilyt, alkuun muistaakseni 3 tyhjää, ja sitten löytö noin 50m kohdalta pienestä rotkosta. Ilmaisi hyvin. Mutta koska maalimies ei antanutkaan palkkaa, Onni hieman protestoi eikä meinannut enää millään upota kunnolla metsään. Pienen taistelun jälkeen minä voitin ja loppuradan risteili taas hyvin, toinen maalimies löytyi samalta puolen kuin ekakin ja oli lähes takakulmassa. Ilmaisu myös tässä hyvä.

Haun pisteet 74p. 6 pistettä meni tuohon ekan maalimiehen jälkeiseen taisteluun mutta siihen asti Onnilla oli kuulemma ollut päivän paras risteily :)

Maastosta siis aika huimat 187p.!

Tämän jälkeen vielä tottikseen. Oltiin tässä vaiheessa oltu koepaikalla jo 8,5h.. Onni oli tottiksen eka koira, eli sai tehdä liikkeet ensin. Tämä oli hyvä juttu. Kaikki liikkeet onnistui, pientä tuttua säätöä joka liikkeessä ja seuruussa edistää tapansa mukaan. Esteet teki hyvin, ainoa suurin virhe oli A:n kiertäminen takaisin tullessa mutta ei tarvinnut siihen edes lisäkäskyä :) Tottiksesta 82p ja näin se sai koulutustunnuksen EK1 :) :)

Kyllä Onniin kannattaa maastossa luottaa, kyllä se hommat hoitaa <3