Tänään vietettiin 6,5h metsässä :) Ensin tehtiin Heidin kanssa jäljet, minä Hempukalle ja Heidi Onnille. Onnin jäljelle tehtiin vielä myöhemmin harhajäljet.

Jälkien polkemisen jälkeen hakutreenit, Toivolle tehtiin nyt vaikeampaa treeniä. Tähän asti on käytännössä kaikki nähnyt haamuina. Nyt näytettiin aina seuraava haamuna ja lähetettiin edelliselle piilolle, jossa näki myös haamun. Seuraava piilo sitten suorana ilman uutta haamua. Alkaa toimia hyvin! :) Intoahan sillä on vaikka muille jakaa! Ehkä siitä vielä kunnon hakukoira tulee :)
Ilmaisuhaukkua sille pitää alkaa opettaa kans, rullaa en ainakaan suoralta kädeltä aio opettaa. Haukku toimisi myöhemmin myös raunioilla paremmin, jos sinne joskus mennään.

Hakuilujen jälkeen ajettiin jäljet, Onnin jälki oli noin 5,5h vanha. Harhajälki taas oli noin vajaan tunnin vanha.
Ei olla noin vanhaa jälkeä varmaan koskaan ajettu, nyt oli kelikin kuiva, aurinko paistoi ja kova tuuli. Vaikeutta siis myös kelin puolesta. Jälki löytyi lopulta hyvin, suht pitkän etsinnän jälkeen. Mä en oikein hallitse tuota vapaata jäljen etsintätapaa, eikä oikein kyllä Onnikaan. Paljon helpompi olisi lähettää kunnon janaa pitkin kuten pk-jäljellä.
Jäljen ajo oli ajoittain aika varmistelua mutta kaksi ensimmäistä esinettä nousi kyllä hyvin. Jälki tuli hakkuuaukealle, Onni teki valtavasti töitä mutta hukkasi jäljen vaikka sitä kuinka etsi. Soitin Heidille saadakseni neuvoja mihin suuntaan oli siitä kulkenut ja siinä puhelun aikana Onni lähtikin toiseen suuntaan ja selvästi sai vainun uudelleen. Jälki tuli nyt suolle, suopursusta lähti ihan tajuton siitepöly! Onni haahuili taas, yritti haistella ilmasta vainua ja meni vähän ristiin rastiin. Tänne alueelle ilmeisesti jäi yksi esinekin. Löysi kuitenkin uudelleen jäljen ja ajoi hyvin uudelle hakkuuaukealle, jossa tiesin myös harhajälkien kulkevan. Odotetusti se olisikin lähtenyt harhoille, jos en olisi sitä estänyt siitä. Olihan harhat niin paljon tuoreempia. Harhojen jälkeen oli esine, näin sai palkan oikeasta jäljestä :) Loppujälki meni ihan ok, vaikka sivutuuli oli aikamoinen. Jäljen päässä makasi Heidi ja niinhän se Onni pelastettavansa löysi :)

Kaiken haahuilun, jäljen hukkaamisen ja yhden esineen ohi menemisestä huolimatta jäljestä jäi erittäin positiivinen mieli :) Onni teki töitä herkeämättä, ei kysellyt apuja enkä niitä edes yrittänyt tietenkään antaa koska en tiennyt mihin jälki menee. Tajuttoman kuuma sen oli, kävi juomassa pari kertaa kivenkoloista, kun en taaskaan muistanut ottaa vesipulloa mukaan... Tällä säällä ihan loistava jäljen ajo :) Lisäksi maasto oli hyvin vaihtelevaa, hyvästä metsän pohjasta suohon, kaksi hakkuuaukeaa josta toinen täynnä pientä koivuntainta ja toinen juuri raivattu. Kiitos Heidille jäljen teosta ja pelastettavana olosta :)