Tänään Lapualla paahtavassa lähes +30 asteen helteessä käytiin läpi pelastusjälkikoe. Aamulla vielä mietin että perunko helteen takia vai en. Päätin sitten kuitenkin lähteä, ajattelin että katsotaan mitä tapahtuu ja jos näyttää siltä että koira ei jaksa niin keskeytän.

Aamulla kävin uittamassa Onnin ensin, autossa oli märät pyyhkeet alustana ja eilisaamusta asti olin Onnia juottanut. Tottiskenttä oli aivan pätsi, puunlehtikään ei heilahtanut ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Onnin arpanumero osui niin että se meni ensin paikallamakuuseen. Tottikseen kuuluu laukaukset ja moottorimelu, ampuja oli suht kaukana ja moottorisahalla päristelijä makaavaan koiraan nähden lähes toisella puolen kenttää joten nämä häiriöt jäi lopulta hyvin pieneksi. Makuussa ei mitään ongelmia :)
Liikkeet suoritetaan arvotussa järjestyksessä ja meille osui ekaksi liikkeestä seisominen. Tämän liikkeen aikana myös ammuttiin kun Onni seisoi paikallaan. Olin ihan varma että oli lähtenyt liikkeelle mutta siellähän se seisoi :) Kaikki muutkin liikkeet meni loistavasti ja Onni teki kaikki todella iloisesti. Vain ryömiminen meni nollaksi, mutta sitä ei olla käytännössä edes treenattu... Loppupisteet 41 (max 50), joten ei paha ollenkaan kun mukana oli yksi nollaliike josta miinusta 5p. Tottis siis hyväksytty arvosanalla hyvä!

Maastoon mennessä ilma vain lämpeni.. Yli viikkoon ei ole satanut ja viikon on ollut +30 asteen helteet, joten maasto oli erittäin kuivaa mikä hankaloittaa jälkeä. Jälki on 1,5km pitkä, 2,5h vanha, ja siinä on myös harhajälki. Jälki etsitään "ruudusta" eli ei ole selvää janaa kuten pk-jäljellä. Onni nappasi jäljen hyvin helposti ja jäljesti hyvin. Sen perässä on niin helppo kulkea, antaa sen tehdä työt rauhassa :)
Maasto oli aika vaihtelevaa, mutta ei onneksi hakkuuaukeaa tai suota. Lisäksi jälki meni tien yli. Onni löysi kaikki 5 esinettä ja jäljen päästä vielä "pelastettavan" jäljentekijän :) Jäljeltä arvosanaksi erinomainen! Näin siis pelastusjälkikoe suoritettu hyväksytysti mw_thumbsup.gif

Onni jaksoi erittäin hyvin, ihan turhaa oli mun huoli. Ei ottanut jäljellä edes vettä, kesken töiden jouda juoda!
Kokeessa oli kaikkiaan neljän koiraa, näistä vain Onni sai hyväksytyn tuloksen. Muut pääsi myös tottiksesta läpi, mutta hyytyivät tai eksyivät metsään.

Onni on ihan huippu! th_love51.gif