Toivon kanssa oon treenannut ahkerasti tokoa. Seuraaminen alkaa olla jo niin hyvällä mallilla että kestää pitempääkin pätkää, sivulla istuessa on vaan niin innoissaan että välillä sen pää on mun oikean polven kohdalla ja koko koira on kierossa Nauru Ei ehkä paras asento tokotuomareiden mielestä ;)
Seuraamisen käännökset on hienot ja pitää hyvin paikkansa.

Liikkeestä makuu on suht kunnossa, välillä saattaa jäädä kyynärpäät ilmaan mutta tähän on auttanut nopeat maahan-palkka treenit muualla kuin seuraamisen yhteydessä.

Liikkeestä seisomisen harjoittelu on vasta aloitettu pääasiassa ilman seuruuta, oon pysäytellyt sitä muuten ja opettanut vain seisomaan paikallaan vaikka liikun. Muutaman kerran on otettu seuraamisen yhteydessäkin.

Luoksetulosta on kaksi eri versiota. Pk:ta varten on opeteltu eteen istumista ja tokoa varten suoraan sivulle tuloa, molemmat eri käskyillä. Suora sivulle tulo on hyvä, tosin välillä hyppää mua päin ja kääntyy ilmassa sivulle...
Eteen istuminen alkaa olla jo suht hyvä, tulee eteen vaikka kädet ei ihan enää ole valmiina vastaanottamassa ja kestää istua siinä rauhassa pidemmän aikaakin. Tästä sivulle tulossa ei ongelmaa.

Estehyppy muuten ok mutta en ole vielä mennyt itse esteen taakse. On vain nyt saanut palkan siitä että hyppää ja jää seisomaan.

Paikallamakuu on suurin projekti, Toivolla ei oikein tahdo olla malttia olla vain paikallaan mutta pikkuhiljaa tämäkin alkaa toimia. Kotona olen ottanut jo useamman minuutin pätkiä, välillä on Onni ja Lempi maannut vieressä rauhoittamassa tilannetta.

Noutoa on treenattu myös, itse noudossa ei ole ongelmaa, sata lasissa kapulalle ja samaa vauhtia takaisin mutta istuminen kapula suussa on se ongelma, Toivo saa aikamoisen hepulin kun sille kapulan antaa suuhun Nauru Ollaan aloitettu ihan rauhallisesti niin että kun vain ottaa kapulan maasta, saa palkan. Pikkuhiljaa on lisätty pidon aikaa ja eilen Toivo jo istui edessäni luovutusasennossa kapula suussa ihan rauhassa :) Kyllä siitä vielä hyvä tulee!

Kaukokäskyjen istu-maahan versiota on treenattu myös jonkun verran, maahanmenon kanssa ei muuten ongelmia mutta jos en ole lähellä, Toivo etenee. Istuminen tehdään vielä ihan läheltä.

Tässä video Toivon treeneistä: http://www.youtube.com/watch?v=sAAbOs9wBGA

Agilityssä on otettu pieniä pätkiä eri ohjauskuvioita, takaakiertoa, niistoa, niisto-sokkaria, valssia, leikkausta, etenemistä, välistävetoa, päällejuoksua ym. A:ta se meni ekan kerran maanantaina, hienosti pysähtyi kontaktille :) Puomia on menty enemmän ja jos käy liian kierroksilla, on saattanut loikata kontaktin mutta kun sen rauhallisesti vain palauttaa kontaktille, on tämä taas sitten muistunutkin mieleen. Pääasiassa kontaktilla oloa onkin treenattu, ei koko estettä. Keinu on vielä lähes treenaamatta, samaten kepit. Tilasin itselle kujakepit, kun saan ne kevään aikana niin aloitan treenaamisen niillä.

 

Lempi on ollut jonkunasteisella tokotauolla joulukuusta, välillä juoksukin sekoitti kuvioita.
Ollaan treenattu nyt enemmän voittajaluokan liikkeitä kun nuo avoimen liikkeet on hallussa. Ruutu toimii suht hyvin pitemmänkin matkan päästä, pysähtyy sinne hyvin ja menee jopa maahan. Nyt on ollut joka kerta palkka valmiina ruudussa takalinjalla ja se näyttää toimivan. Tosin en oikein tiedä tietääkö Lempi mihin sen haluan oikeasti menevän vai meneekö se vain sinne missä tietää palkan olevan.

Tunnari on ollut yksi ongelma, eilen aloin treenata sitä uudestaan ihan alusta toisella tapaa. Nyt se jopa osaa haistella ennenkuin ottaa vain ekan :) Ehkä tämä vielä tulee toimimaan.

Metallikapulan kanssa on ollut ongelmia myöskin, mutta eilen otin sen opetuksen ihan alusta, kun vain koski siihen, sai palkan. Lisäsin vaatimustasoa mutta ei silti ottanut sitä suuhun. Kokeilin antaa sen sille suuhun, otti mutta pudotti heti, sai kuitenkin palkan. Lopulta jätin kapulan maahan ja odotin mitä se tekee. Kävi tutkimassa kapulaa, haukkui, makasi hetken, tutki kapulaa uudelleen, haukkui ja otti kapulan suuhun!! Tämän jälkeen siinä ei mitään ongelmaa enää ollutkaan :) Puista kapulaa kantoi kyllä tämän jälkeenkin hyvin, tosin sen kapulan pureminen pitäisi saada pois.

Molemmat on ilmoitettu maaliskuun lopun tokokokeeseen, onhan tässä vielä aikaa....