Kun kerran lähtee treenaamaan niin treenaa sitten kunnolla!

Lähdin eilen tekemään jäljet Onnille ja Toivolle, kun ei ole pitkään aikaan tehty. Onnille tuli noin 600m ja Toivolle 300m. Jäljet ehti vanhetakin parisen tuntia kun siinä välissä tehtiin muuta, esim. esineruutua. Tallasin koirien kanssa noin 20x60m alueen, jonne Onnia varten laitoin perälle neljä esinettä ja keskelle yhden. Ensin treenasin Toivon kanssa, laitoin sen puuhun kiinni ja vein kolme lelua noin 15m päähän. Kaksi ensimmäistä se haki todella hienosti! Kolmanteen annoin enemmän apuja mutta niin sekin vain löytyi :) Kovalla vauhdilla se tuo ne ja samantien kun nappaa suuhunsa.
Onni paineli sata lasissa mutta ekalla käynnillä tuli tyhjänä takaisin vaikka perällä kävikin. Sitten alkoi esineet nousta, kolme sillä haetutin ja paahtoi kyllä ihan täysillä. Pari kertaa meni sen keskellä olevan esineen yli mutta ei nostanut. Tuuli tuli lähetyslinjalta päin, että hajua ei kyllä tullut yhtään menosuuntaan päin.

Otin sitten Lempin kanssa hieman tokoa, noudon loppuasentoa ja liikkeestä maahanmenoa. Eipä niissä ongelmia ollut. Tämän jälkeen metsään lenkille päästelemään koirilta loputkin höyryt pihalle :)

Jäljet oli ehtinyt sopivasti vanheta, ajoin ensin Toivon jäljen. Se menee edelleen kuin höyryjuna, mutta nyt pysyy paremmin jäljellä eikä haahuile edestakaisin. Oon sitä pitänyt suht lyhyessä liinassa ja hieman ohjaillut jos on ollut menossa jäljeltä kovasti sivuun, ilmeisesti on auttanut koska nyt ei puolta metriä kauempana jäljestä käynyt :) Makupaloja laitoin jäljelle mutta otti niistä ehkä viisi... Lopussa oli lihapulla, sen kyllä huomasi kuitenkin ja jäljen päätteeksi leikin sen kanssa lelulla.
Onnilla oli noin 20m jana, lähti hienosti oikeaan suuntaan. Jäljen ajo taas sellaistakin siksakkia... Loppua kohti vähän tarkkuus parani. Kyllähän se tuollakin tyylillä sen jäljen ajaa mutta kepit jää kyllä metsään. Nyt en laittanut keppiä kuin loppuun ja sen kyllä löysikin. Tietysti tuohon siksakkiin vaikuttaa sekin ettei olla jälkeä pitkään aikaan tehty, intoa on vähän liikaa ja tarkkuus kärsii.

Illalla oli sitten vielä agilitytreenit joissa oli Lempi ja Toivo mukana. Lempin kanssa on mukava mennä kunhan muistaa että se ei ole Onni ;) Toivo teki lopussa myös vähän, osaahan tuokin jo vaikka mitä!