Aamulla tein kevään ensimmäiset jäljet sekä Onnille että Lempille. Ja siinä kävi juuri niin kuin arvasin.. Onni paahtoi pitkän noin 50m janan ihan suoraan ja nappas jäljen oikeaan suuntaan. Harvemmin oon saanut niin kovaa juosta sen perässä janalla, ei se odottanut edes käskyä mennä vaan meni jo kun vasta olin aikomassa lähettää sitä, "kyllä mä tämän osaan, mä meen jo!" Laughing

Eka keppi nousi hyvin, samaten viimeinen, välille jäi pari keppiä. Keppejä ei oltu hajustettu sen kummemmin, olivat viime syksyisiä mitä pussin pohjalla oli. Se saattoi vaikuttaa myös että keppejä jäi maastoon, osansa antoi kyllä koiran ylipursuava innostus lajiin :lenkillä:

Lempin jälki oli huonommassa metsässä, jossa oli lunta yllättävän paljon vielä. Näytti tielle päin paremmalta mitä sitten olikaan. Lempi on hauska, kun sille laittaa valjaat niin se on menossa jo, "mä tiedän tän homman, mennään jo!" Lempillä ei ollut janaa vaan aloitti suoraan jäljeltä ajamisen ja ajoi tosi hyvin, jossain vaiheessa ilmeisesti lumi sekoitti työskentelyä kun välillä jäi katselemaan että auta nyt minne päin. Lopulta aina itse haki jäljen uudelleen ja viimeinen keppikin löytyi.

Agilityä treenasin myös molempien kanssa, tein jonkun vanhan ratapätkän missä oli monenlaista pyöritystä. Miksi ne kaikki kuviot on treenatessa niin helppoja mutta kisoissa teen typeriä virheitä samanlaisissa kohdissa.... Molempia ohjasin samalla tavalla ja hyvin toimi. Onnille tein lisäksi keppien aloitustreeniä kaarilla, ensin ei meinannut millään käsittää että pujotella voi vaikka se kaari siinä onkin. Helpotin keppejä kujaksi ja sitten alkoi toimia. Hyvin haki avoimen kulman kaukaakin, tätä treenataan nyt kunnolla että saataisiin se oikea aloituskohta kuntoon. Lempin kanssa sama treeni pitää aloittaa myös.

Illalla käytiin sitten vielä treenaamassa tokoa ja tottista. Lempille pitkä paikallamakuu kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla nousi seisomaan, argh! Ei jaksa näköjään liian pitkää makuuta, pitää helpottaa jatkossa. Lempin kanssa tehtiin lisäksi seuruuta ja siihen yhdistettynä istumista, maahanmenoa ja seisomista. Ei nyt sen kummempaa kun muutenkin on koko päivä tehty jotain.
Onni sai tehdä pk:n jääviä ja A-estettä pari kertaa sekä opeteltiin ryömintää taas. Lopuksi otin kettiksen pöytiä, hyvin se hakee ne! Varsinkin verrattuna treenimäärään, niitä kun on tullut otettua lähinnä huvikseen joskus.

Olis kuvitellut että kaiken tuon jälkeen koirat olisi olleet väsyksissä.. no makasivat tunnin ja sitten Lempi jo haki apinaa et leikitään kun ei olla mitään taaskaan tehty koko päivänä, ihan tylsää!! Rolling Eyes

Mr. Green